Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Φωτογράφιση του ETR 470 στον Σταθμό Πελοποννήσου

        Όπως περιγράφει και ο τίτλος της ανάρτησης, σκοπός της σημερινής φωτογράφισης είναι να πετύχουμε το ETR 470 μπροστά από τον σταθμό Πελοποννήσου. Στο μεσοδιάστημα της αναμονής θα φωτογραφίσουμε και τις ενδιάμεσες διελεύσεις μέχρι την άφιξη του IC 51.

Ο σταθμός Πελοποννήσου φωτογραφημένος από μάλλον ασυνήθιστο σημείο.


Α, είναι τραγικά τα πράγματα...

Τραγικός είμαι και εγώ που έπρεπε να ανατρέξω στις φωτογραφίες του Ιουλίου για να διαπιστώσω, ότι το «Θ» είχε ήδη πέσει από τότε...


Βουτιά με θέα!


Οι διελεύσεις ξεκινούν με πρώτο ένα κατερχόμενο Desiro με προορισμό τον Πειραιά.


Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το Desiro 460 113 διέρχεται μπροστά από τον Σταθμό και μειώνει ταχύτητα προκειμένου να εισέλθει στον σταθμό Λαρίσης.


Καταραμένα κινητά. Όσο καλά και να γίνετε, το zoom σας θα παραμείνει το αδύνατο σημείο σας!


Το σημερινό IC 54 εκτελείται από την Hellassprinter 120 021...


...επικεφαλής 7 βαγονιών.


Χαζεύοντας τον σταθμό Λαρίσης, κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας (...), στο βάθος την εμφάνιση του κάνει και το IC 51, όμως η θέση στάθμευσης του στην 9η γραμμή δεν είναι καθόλου βολική για φωτογράφιση.


Αποβίβαση των (πολλών) επιβατών και αναχώρηση προς Α.Ι.Ρ.


Ο σκοπός της ημέρας επετεύχθη. Το ETR 470 004 διέρχεται με την χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα μπροστά από τον σταθμό Πελοποννήσου, διέρχεται από το πασάγιο της Λένορμαν και χάνεται στον ορίζοντα.

Βλέποντας το τρένο να εξαφανίζεται προς το Ρουφ, σκέφτομαι, ότι θα κάνω ακόμα τουλάχιστον δύο μήνες να ξαναγράψω ημερολόγιο διελεύσεων...


Το Desiro 460 115 φέρει ακόμα την όχι και τόσο παλιά επιγραφή «TRAINOSE», ενώ ο σταθμός πίσω του φέρει την έτι παλαιότερη «ΣΠΑΠ».


Η αλλαγή γωνίας λήψης κάνει λιγάκι καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά το αδύναμο zoom του κινητού μου.

 
Η τελευταία λήψη της ημέρας.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 * Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί στις 27/10/2022
Υ.Γ: Λίαν συντόμως θα ανέβει και το δεύτερο μέρος της φωτογράφισης από το Λατομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου